طراحی در زبان فارسی معادل واژه دیزاین[۱] ترجمه شده است. همانطور که در نوشتار «تعریف نوین طراحی (دیزاین)» به تفصیل بیان شده است، طراحی که در ابتدا با نام طراحی صنعتی مطرح بوده است، در دنیای کنونی مفهومی عام تر از صرفاً ایده پردازی، طراحی و ساخت ماکت یا نمونه[۲] اولیه محصول را شامل می شود. طراحی صنعتی تا پیش از دهه اخیر شامل طراحی محصول، خودرو، مبلمان، دکوراسیون و روشنایی و مانند آن بوده و با علوم نوینی که در عصر دانش مطرح است، همکاری چندانی نداشته است.

بازطراحی[۳] و طراحی نوآورانه[۴] محصول، داخلی و خارجی وسایل حمل و نقل، داخلی ساختمان و مبلمان، دکوراسیون و روشنایی، پوشاک، ساختار بسته بندی، طراحی خدمات و طراحی برای تعامل با انسان و مانند آن ها که همگی مبتنی بر خط مشی، راهبرد، هویت سازمانی، و یا برند هستند، طراحی نوین را شکل می دهند.

مدیریت طراحی که می تواند با به کارگیری دانش خود در علوم بازاریابی، فروش و ارتباط با مشتری، امور مالی و طراحی هویت بصری در انتخاب، مدیریت و توسعه روند حضور یک محصول یا خدمت وارداتی و یا تولید داخل مثمرثمر باشد، نیز از جمله گرایش های خدمات قابل ارایه است.

طراحی در تیم های چند و بین رشته ای با تکنولوژی های نوین مطرح در عصر دانش مانند بیوتکنولوژی و همچنین علوم رهبری، مدیریت دانش، آینده پژوهی، سیاست های راهبردی و ایجاد کسب و کار یا کارآفرینی و مانند آن ها، طراحی را در سطحی کلان تر از ایجاد یک شی فیزیکی یا مجازی قرار می دهد و در لایه های تصمیم گیری دخالت می دهد.

بنابراین به طور کلی برای انجام یک پروژه طراحی یا دیزاین مراحل زیر طی می شود:

  1. آشنایی با آنچه که کارفرما از خود و محصول یا خدمت خود قصد دارد تا به نمایش بگذارد
  2. مشاوره با هدف بهبود و ارتقای اهداف[۵] و ارزش[۶] های تبیین شده توسط کارفرما و تدوین راهبرد مبتنی بر تحقیقات بازار و محیط صنعت
  3. تبدیل راهبرد به هویت سازمانی یا برند موجود یا قابل ایجاد
  4. ایده پردازی، سناریوسازی و بررسی گروه مخاطبین که در نهایت به ایجاد پرسونای مصرف کننده نهایی[۷] یا خریدار[۸] می انجامد
  5. تبیین هویت دیداری (بصری) برای سازمان، محصول یا خدمت
  6. ارایه طرح های ابتدایی و دریافت بازخورد از ذینفعان محصول یا خدمت
  7. نمونه سازی یا شبیه سازی طرح های ابتدایی در دنیای واقعی یا مجازی و انجام آزمون های دیداری (بصری) و عملکردی
  8. انتخاب طرح برتر با نظر کارفرما و توسعه آن تا حصول نتیجه نهایی
  9. ارایه طرح پایانی مبتنی بر یافته های گوناگون از محیط صنعت و ذینفعان[۹]

مراحل بیان شده در بالا ممکن است در نتیجه تصمیمات گرفته شده در دو مرحله اول، در پروژه های گوناگون تغییر کند. بنابراین پس از مرحله دوم، روند انجام پروژه مشخص، برنامه ریزی انجام و اعلام و مرحله اجرایی آغاز می شود.


[۱] Design

[۲] Prototype

[۳] Redesign

[۴] Innovative design

[۵] Target

[۶] Value

[۷] End-user

[۸] Customer

[۹] Stakeholders

5 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *